Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Ingredience
Na 2 porce budeme potřebovat:
500 g velkých brambor (použili jsme odrůdu marabel)
130 g polohrubé mouky
2 lžíce bramborového škrobu
30 g másla
200 g moravského uzeného Schneider
1 cibule
1 čtvrtka zelí
1 lžíce červeného viného octu
1 lžíce hnědého cukru
1 čajová lžička nasekané petrželky
Sůl
Další recepty foodblogerů
Postup:
Brambory lehce propícháme jehličkou nebo nožem a pečeme i se slupkou na 170 stupňů zhruba 1 hodinu. Potom necháme zchladit, rozpůlíme a lžící vydlabeme vnitřek. Rozšťoucháme téměř dohladka, přidáme mouku, škrob, sůl, rozpuštěné máslo a vytvarujeme hladké těsto. Necháme alespoň 10 minut odpočívat. Vytvarujeme si větší kuličky a ty pak pomoučníme polohrubou moukou a vytvarujeme placičky. Dovnitř přidáme nakrájené opečené uzené s cibulkou najemno a zabalíme dokulata. Vaříme na páře zhruba 10 minut.
Zelí nakrouháme najemno a ochutíme solí, octem a cukrem. Přidáme petrželku a můžeme servírovat. Na ozdobu pak můžeme použít ještě osmažené slupky z brambor z pečení, které obalíme nejprve v mouce a fritujeme dozlatova.
Tento recept pro vás připravil http://www.ohmychef.cz.